Oldal kiválasztása

WoW: TBC – Mi lesz január 16-án?

WoW: TBC – Mi lesz január 16-án?

Egyesek már kongatják a vészharangokat.Többek között a Curse Gaming is átvette azt a cikket, amely arról ír egy amúgy kevéssé ismert portálon, hogy mennyire nagy káosz lesz majd itten január 16-án.

Ami biztos: az európai szerverpark, és főleg a webes oldalak sosem bírták jól a terhelést. Az amerikai oldalon is voltak problémák az egyes szervercsoportokkal időről időre, de legalább a WWW-t kiszolgáló szerverek jobban bírták a terhelést, mint a mi kontinensünkön, és ez egyértelműen közvetve a Blizzard, közvetlenül pedig a hostingot végző cég sara. Mindenesetre ahogyan ma is, amikor egy egész csoport szerver leállt, a legtöbb felhasználó, mivel információt szeretett volna kapni azzal kapcsolatban, mi a fene is történt (tök jogosan, mivel a webes lapokon vannak a technikai fórumok is, meg ott van a Realm Status is), természetesen megint meghalt a webes kiszolgálás. Ez meg azért már több mint ciki, mert nem lehet hivatkozni arra, hogy nincs pénz, meg idő, mivel ez a probléma a WoW indulása óta fennáll. De mint látható, még ha semmi sem érhető el, akkor sem reklamál elegendő ügyfél, lehet azért, mert Európában még más sztenderdek vannak érvényben, mint Amerikában…

Mindenesetre lehet rá számítani, hogy ha bármilyen módon is a webes felületen keresztül kell aktiválni a kiegészítőt (amire nagy az esély), akkor az Account Management oldalak a megjelenés napján jó, ha pár órán át működni fognak. Az is valószínű, hogy miután elérhető lesz a Burning Crusade-tartalom, a frissítéssel egyetemben hosszabb ideig a szerverek nem lesznek elérhetők, aztán amikor kiütköznek az első hibák a content patchben, össze fognak omlani a szervercsoportok is. Utána pedig a webes oldalak mondják majd fel megint a szolgálatot. Az utolsó igazi akadály pedig az lehet majd, hogy ugyan a Blizzard azt ígéri, hogy a Dark Portal megnyitásának eseményeit a játékban több helyről lehet majd nyomon követni, valószínűleg a legtöbb ember első alkalommal ezen a kapun szeretne majd átcammogni Outlandre, így Blasted Lands, és vele együtt az egész kontinens is túl lesz terhelve, és akkor a gankelésről, valamint az egyes disconnectelő emberkékről (akiknek a gépe nem bírja majd az óriási tömeg megjelenítését, aztán szépen "kilaggolnak") nem is ejtettünk szót.

Valahogy így kell elképzelni Blizzard-módra a kiegészítő megjelenését. Ráadásul aki hozzájut időben a kiegészítőhöz, upgrade-eli a hozzáférését, valószínűleg a fent említett jelenségek miatt az is csak néhány óráig élvezheti majd a 60-as fölötti szintlépés örömeit.

A cikk amúgy főként inkább arra koncentrál, hogy mi lesz a boltok előtt, mekkora lesz a sorbanállás, és hogy szerintük nem lesz elegendő készlet most sem, ugyanis egyszerűen nem is bírná el a szerverpark azt, hogy ha ennyi ember tódulna egyszerre az új területekre. Az tuti, hogy hazánkban hozzá lehet majd jutni elegendő számú játékhoz, maximum azok maradhatnak hoppon, akik olyan helyen rendelték elő a játékot, ahol óriási mennyiségű az előrendelők száma, bár a honi forgalmazó ígéri, hogy mindenhová jut majd elég. De ha mégsem jutna, akkor úgysem lesz mit tenni, nem a forgalmazót kell majd szidni, hanem a Blizzard üzletpolitikáját.

Mindenesetre elmondható, hogy senki sem fog jól járni: aki korán hozzájut az éjfél utáni nyitáskor, az egyrészt állhat sorban az éjszaka kellős közepén (de legalább elmondhatja, hogy ilyenen is részt vett, és ott a tudat, hogy a világ sok országában sorstársai hasonlóképpen tesznek), és miután hazaért, lehet már azt tapasztalja, hogy használni sem tudja amit megvett, vagy ha sikerül is a kezdőlépéseket megtennie, valószínűleg nem fog sok idő eltelni az első szerverleállásig. Aki meg futárszolgálattal kapja a megjelenés napján a csomagot, az lehet, hogy már ebben a leállásos szakaszban találja magát, és amiatt nem tud nekikezdeni a kalandoknak, de valószínűleg ő sem lesz sokkal lemaradva a többiekkel szemben, hiszen mindenki a monitorok előtt fog malmozni, és várni, hogy mikor történik már valami.

Szinte már csodának számítana, ha a fentiek nem válnának valóra január 16-án, és a rá következő időszakban. Úgyhogy aki még hisz a csodákban, annak ajánlom, mondjon el gyorsan néhány fohászt, hátha…

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »