Oldal kiválasztása

Csalók támadnak a Raiffeisen nevében!

Csalók támadnak a Raiffeisen nevében!
17 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ismeretlenek adathalász támadást indítottak a magyar Raiffeisen Bank Zrt. nevében, és a bejelentkezési adatok megadására kérik a címzetteket. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalóknak!Forrás: Vírus Híradó

A Vírus Híradó egyik publikus e-mail címére 8:49-kor érkezett angol nyelvű, html formátumú e-mail látszólag a support@raiffeisen.hu címről érkezett. A levél fejlécének elemzése rámutat, hogy az valójában egy holland, széles sávú kapcsolattal rendelkező és feltételezhetően hackerek által feltört, azaz zombi számítógépről indult útjára.

A csalók az e-mailben arra kérik a címzetteket, hogy látogassanak el bank direktnet oldalára, és ott azonosítsák magukat – ellenkező esetben felfüggesztik a számlájukat. "Előzékenyen" meg is adták a bejelentkezési oldal elérhetőségét, amennyiben azonban alaposabban megvizsgáljuk, a cím nem a magyar Raiffeisen hivatalos honlapjára, hanem http://raiffeisenhu.com/login/ URL-re mutat.

Néhány hete történt egy kisebb változás a Raiffeisen Bank internetes honlapján, és megváltozott a bejelentkezés módja – minden bizonnyal ezt a hírt próbálják most meglovagolni az adathalászok.

A valódi és a hamis bejelentkezési oldal szinte a megtévesztésig hasonlít egymásra, három apró jel különbözteti meg őket:
– az eredeti oldal nem kéri a telefonos azonosító megadását
– az eredeti oldal címsorában a https://www.raiffeisen.hu kezdetű cím látható
– az eredeti oldal titkosított kapcsolattal kommunikál, a böngészők ekkor általában egy lakatot jelenítenek meg a címsorban.

A csalók által használt domainnév a nic.com metaadatbázis szerint még nincs regisztrálva, ezért feltételezhető, hogy csak néhány órája él a hamis oldal. Bármilyen adatot is adunk meg, a bejelentkezésre kattintva egy angol nyelvű üzenetet kapunk, mely szerint hamarosan ellenőrzik az adatainkat.

Újra nyomatékosan felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy semmiképpen ne dőljenek be az ilyen vagy ehhez hasonló online csalásoknak, és amennyiben kétségük támadna, telefonon hívjuk fel bankjuk ügyfélszolgálatát, vagy a böngészőbe saját kezűleg gépeljük be az internetes elérhetőségét, ne bízzunk az előre megadott linkekben.

Translate »