Egy epilepsziában szenvedő tinédzsert egy szokatlan kísérletnek vetették alá, melyben az agyhullámai révén érkező információkat egy két dimenziós játékkal kötötték össze.

Egy amerikai kissrác az agyhullámaival irányította a 2D-s Space Invaders-t egy kísérlet során. A Washington University tudósai azon dolgoznak, hogy mesterséges testrészeket tudjanak idegekkel ellátni, így ezek is irányíthatóvá váljanak azok számára, akik valamilyen szerencsétlen okból elvesztettek egy végtagot.

A Space Invaders-ben két dimenzióban, lényegében balra és jobbra mozogsz, és lövöd a fentről érkező idegenek űrhajóit. A kísérletben szereplő srác képes volt hamar megtanulni a "gondolati" irányítást, és a játék első szintjét sikerült teljesítenie is. A gyerek fejére egy érzékeny műszer volt erősítve, amely az agyhullámokat és az agytevékenységet figyeli, majd pedig megkérték őt, hogy képzeljen el különböző mozgásokat (anélkül, hogy végrehajtaná ezeket a testrészeivel) és ennek segítségével próbáljon meg egy kurzort mozgatni.

Miután ezt sikerült elsajátítania, már csak egy lépés volt, hogy kipróbálják mindezt a Space Invaders-szel is.


Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás