Megjelent egy bővített demó ebből a stratégiai játékból.A Sega kiadott egy újabb demót a Medieval 2: Total War című stratégiai játékából. A demó “Gold” jelölést kapott, ami valószínűleg azt takaraj, hogy a játék végleges kódjait tatalmazza. Persze nem merül ki ennyiben az újdonság, egy teljesen új csatát is végigjátszhatunk majd, név szerint a otumbai csatát. Ez a csata a spanyol hódítók és az aztékok között zajlott le.

1520. július 8-án az Otumba völgyét körülzáró hegygerincre érkezett meg a spanyol had. Az elcsigázott csapatot riasztó látvány fogadta. Úgy látszott, hogy a spanyolok sorsa végérvényesen megpecsételődött.

A teljes reménytelenség pillanataiban (az aztékok számát kétszázezerre becsülték, míg a spanyoloknak még az első győzelmeikben oly nagy szerepet játszó fegyvereik is hiányoztak), ebben a kilátástalan helyzetben csoda történt.

A sebesült Cortez megsarkantyúzza lovát, és két-három leghívebb emberétől követve lándzsával és karddal, szúrva és vágva, keresztültör az aztékok csatársorán. Az elébe kerülő harcosok csoportjait elsöpri. Néhány perces mindent legázoló száguldással eléri az azték hadvezért, keresztüldöfi lándzsájával, elszedi tőle az aranyzászlót, és meglengeti a hullámzó tömeg felett!

Hadielmélet szerint e csata veszve volt, de a gyakorlatban a spanyolok megnyerték. Az aztékok, győzelmi jelvényüket a fehér hódító kezében látva, ész nélkül menekültek. Valóban, isteneiknél is hatalmasabbnak tűnhetett szemükben Cortez. Abban a pillanatban veszett el México, tűnt el az utolsó Montezuma birodalma, amikor Hernando Cortez az aranylobogót meglengette.

Letöltés: M2:TW_Golddemó.zip(635.51MB)

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás