Oldal kiválasztása

Elhunyt Tony Jay, a WoW narrátora

Elhunyt Tony Jay, a WoW narrátora
17 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Valószínűleg sokatoknak nem mond semmit az úriember neve, de biztos vagyok benne, hogy hangját rengeteg játékban hallottátok már.

Idén áprilisban jóindulatú daganatot diagnosztizáltak az angol úriembernél, akit ezt követően megműtöttek, azonban nem tudott felépülni a műtét után és augusztus 13-án, vasárnap eltávozott az élők sorából.

Tony Jay pályafutása az 1970-ben bemutatott Lied in My Hearth című filmmel vette kezdetét, majd a 90-es években visszavonult a színészkedéstől és élete hátralévő éveiben, mint szinkronszínész ténykedett. Olyan neves alkotások fűzödnek a nevéhez, mint a Fecsegő Tipegők, Tom & Jerry, Two Stupid Dogs, Fantasztikus Négyes, Tini Nindzsa Teknőcök, Superman, Kerge Kacsák, Pókember vagy a Hé, Arnold.

A híres angol színész nem csak rajzfilmek körül ténykedett, szerencsére a videojáték-iparban is letette névjegyét, így ha olyan nagy játékcímeket sorolok fel, mint például: Fallout, Die By The Sword, Planetscape: Torment, Legacy of Kain: Soul Reaver II, Sacrifice, Return to Castle Wolfenstein, Baldur’s Gate, Legacy of Kain: Soul Reaver, Icewind Dale, Star Trek: Armada, Freelancer, Star Trek: Elite Force II, Lionheart, Armed & Dangerous, EverQuest, World of Warcraft, X-Men Legends, akkor biztosan eszetekbe jut, hogy mint narrátor, már hallottátok.

Translate »