Oldal kiválasztása

UPDATE:PS3-Baljós jövő??

UPDATE:PS3-Baljós jövő??
18 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Két, a PS3 csodamasinára is játékot készítő cég embere szerint a Sony konzoljának debütálását követően, azonnali árcsökkentésre lesz szükség, ha versenyben kíván maradni a konkurensekkel szemben.

Még meg sem jelent a Sony legújabb csodakonzolja, a PS3, sokan máris azt fejtegetik, hogy ha versenyben akar majd maradni a Sony a Microsoft X360-val és a Nintendo Wii masinájával szemben, akkor 2007-ben, a debütálást követő évben, mindenképp csökkenteni kellene a konzol árát, ami komoly érvágás lenne a csapatnak, ugyanis így is az előállítási költség feléért dobják majd piacra a gépet, ami ennek megfelelően eleve veszteséggel indíthat.Ezen álláspontját először a UbiSoft elnöke, Yves Guillemot  fejtette ki, aki szerint 2007-ben mindenképpen lépnie kell a Sonynak, ha a nagy vetélytárssal, a Microsoft-tal szemben lépéselőnyre szeretne szert tenni. Guillemot ezen állítását a SEGA amerikai kirendeltségének egyik munkatársa, Scott Steinberg is megerősítette.A PS3, amúgy november közepén kerül a boltokba, ahol két fajta kiszerelés közül választhatunk. Akinek a pénztárcája kicsit soványabb, az a $499-os 20 GB-os verziót célozhatja meg, míg a tehetősebbek az $599-os 60 GB-os packot tudhatják majd magukénak. Külön érdekesség még, hogy mindkét cég épp gőzerővel hegeszt a konzolra játékot, így talán nekik el lehet hinni, hogy a dologban van valami igazság. A UbiSoft az Assassin’s Creed-et, míg a SEGA, a híres Virtua Figther sorozat ötödik részét fejleszti a PS széria harmadik generációjára.


UPDATE:Az egyik internetes oldalon feltűnt egy bejegyzés, miszerint a Sony 80 milliárd japán jent, azaz közel 540-550 millió eurós kölcsönt vesz fel, hogy több ágazatát is támogatni tudja a közeljövőben. A hatalmas kölcsön felvételének oka, természetesen a PS3, melynek debütálához is felhasználnak majd némi pénzmagot ebből a kölcsönből. Bővebben itt olvashattok mindenről.

Translate »