Ma este érdekes infók kaptak szárnyra az Electronic Entertainment Expoval kapcsolatban.

Több online magazin hasábjain is érdekes, ámde egybecsengő infók láttak napvilágot a világ legnagyobb játékkiállításáról, a Electronic Entertainment Exporól (közismertebb nevén E3). A hírek szerint a mai nap folyamán Doug Lowenstein az E3 vezérigazgatója bejelenti, hogy jövőre nem lesz rendezvény, melynek sajnos elég összetett okai vannak, így amíg ezt nem oldják meg, addig biztos nem lesz E3.

Az Electronic Entertainment Expo törlésének legfőbb oka, hogy kiadók és a játékokat hegesztő csapatok zsebéből hatalmas összegeket emel ki a játékkiállítás és nem feltétlen nyernek vele annyit, mint amennyit beleinvesztálnak, így a közeljövőben radikális módosításokat vezetnek be. Ennek első lépése az lenne, hogy megcsonkítják a rendezvényt, ergo limitált látogatólétszámot alakítanának ki, valamint sokkal inkább a sajtónak szólnának a bemutatott alkotások, mint inkább a nagyközönségnek. Hogy mindez kacsa vagy igaz, nem tudni. Hivatalos közlemény még nem érkezett, de ha igazak a hírek, akkor a mai nap során, Doug Lowenstein-től mindent megtudunk majd.

UPDATE: Az Ars Technica oldalán is szépen kivesézik a történteket, azonban a srácok itt már úgy közlik a hírt, hogy nem lesz törölve a rendezvény, viszont az említett leépítések már jövőre megkezdődnek. Bővebben itt olvashattok mindenről.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás