TAGES másolásvédelem a CDV-játékokon.A CDV bejelentette, hogy lecseréli a játékainak másolásvédelmét a TAGES rendszerére, amely először a Glory of the Roman Empire című játéknál fog debütálni, mely június 26-án jelenik meg Amerikában.

Az utóbbi időszakban több másolásvédelmi eljárásról is kiderült, hogy inkább a legális vásárlók érdekeit és játékélményét sertik, mint hogy megakadályoznák a programok feltörését és másolását, így a CDV most úgy döntött, a TAGES rendszerére vált, amelyet úgy lát, hogy egyensúlyban található benne a védelem és a használhatóság.

A TAGES egyike azon rendszereknek, amit már a Settlers-nél vagy legutoljára a Godfathernél tapasztalhattak a kalózmásolatok birtokosai, hogy a kód annyira beleépül a játékba, hogy a feltört, másolt verziók nem ugyanúgy működnek, mint a boltokban kapható legális példányok. Ez egyben azt is jelenti, hogy a másolásvédelem feltörése sokkal több időbe és energiába kerül az ezzel foglalkozó crackereknek, hiszen meg kell keresniük a kódban azt a részt, amely a másolásvédelem miatt másként működik.

A védelmi eljárásról további információk olvashatók a hivatalos honlapon.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás