Oldal kiválasztása

Heti filmbemutató: A setét torony (16)

7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A setét torony (The Dark Tower) Stephen King legendás regénysorozatán alapul, amely több szempontból is kitüntetett helyet foglal el a szerző életművében.

„22 évesen, egyetemistaként kezdtem el írni, voltaképpen egész pályafutásom ezzel indult – meséli King. – Ahogy aztán szaporodtak a könyveim, rájöttem, hogy szinte minden karakterem A setét torony világában gyökerezik. A setét torony lett írói univerzumom alfája és omegája, hősei bekerültek más munkáimba, más könyvem szereplői pedig itt keltek új életre.”

Közel ötvenéves pályafutása alatt Stephen King hatalmas, elkötelezett rajongótábort gyűjtött, és a közösségi hálózatokon is milliók követik az írót. Nikolaj Arcel rendező ezért fontosnak érezte, hogy az életmű legjobb ismerői számára elrejtsen néhány utalást King más regényeire.

„Remekül szórakoztam, miközben ezeket a kis mazsolákat elhelyeztem a sztoriban – árulja el mosolyogva Arcel. – Bevallom, hogy egy kicsit össze akartam kacsintani a vérbeli King-rajongókkal, és megajándékozni őket némi plusz élménnyel.”

Hazai filmpremier: 2017. augusztus 3.

Translate »