Szerző: shifty | 2010. szeptember 15. | 0 hozzászólás
A tavaly májusban PC-re megjelent, kiváló értékeléseket és azóta több portot is megélt Plants vs. Zombies nemrég az Xbox LIVE Arcade kínálatát is erősíti, így X360-on is igyekeztünk növényeinkkel felülkerekedni a zombik támadásain.

A PopCap tavaly májusban ügyesen ismert fel, hogy az úgynevezett tower defense típusú játékok sokadvirágzásukat élik, így másfél évvel ezelőtt a csapat égisze alatt bemutatkozott a Plants vs. Zombies, ami a stílusra jellemző ismert formulákat olyan apróságokkal bolondította meg, hogy a játék pillanatok alatt lett sokak kedvence. A hirtelen jött eladási eredmények és kiváló értékelések persze nem maradtak következmények nélkül, az elmúlt időszakban sorra érkeztek a különböző portolt verziók, így a napokban megjelent az XBLA-s verzió, amit szerencsére mi magunk is kipróbálhattunk.

JÁTÉKOK - Plants vs. Zombies - Játékteszt

A Plants vs. Zombies-ban a játék kezdetén adva van egy házunkat szegélyező kis kert, amin keresztül az agypusztító zombik igyekeznek betörni hozzánk, így a mi feladatunk lesz, hogy ezt megakadályozzuk. Ebben lesznek segítségünkre a különböző növények, amikből közel ötven féle van. A paletta színes, különböző virágok és gombák közül választhatunk, melyek mind másképp segítenek megvédeni a kertet.  Akadnak köztük olyanok, amik robbannak, esetleg lőnek, vagy csak védekezési feladatot látnak el, funkciójuktól függetlenül mégis mindegyik fontos szerepet tölt be a játék közben, ugyanis tulajdonságaikra alapozva komoly stratégiákat húzhatunk fel. Ezt persze a játék elég sűrűn igyekszik megbontani, így a játéktér változtatása mellett a napszakok is változnak, ami a napenergiát igénylő növények miatt egészen újfajta megközelítést kíván meg majd a játékostól.

JÁTÉKOK - Plants vs. Zombies - Játékteszt

A változatos növényfelhozatal mellett természetesen a zombik is széles skálán mozognak, így a játék előrehaladtával újabb és persze sokkal erősebb fajokba botlunk. A Plants vs. Zombies-ban közel huszonöt féle zombival biztosítja az addiktív és kellően változatos játékélményt, így a durván 5-6 órás játékidő után is szívesen ül le az ember a játék elé. Ebben hangsúlyos szerepe van az Adventure mód teljesítése után megnyíló új opcióknak, mint például a minijátékoknak, a puzzle részeknek és survival módnak, amik lényegében ugyanazon a koncepción alapulnak, mint a főjáték, azonban itt mindig akad egy kisebb csavar.

Az XBLA-s verzió természetesen mindezt tartalmazza - kivéve a Michael Jacksonos zombikat -, így Őrült Dave, a Zen Kert - saját növényeket termeszthetünk, amiket aztán jó pénzért eladhatunk Dave-nek - és a Tudás Fája is visszatér, azonban a többszemélyes játékmód ebben a verzióban debütál, így erről mindenképpen érdemes pár szót ejteni. Lehetőségünk van lokál kooperatív módban játszani, azaz két kontrollert ragadva, az adott pályán és játékmódban - még a bowlingozás érhető így el - egymást segítve kell a zombik orra alá borsot törni, illetve egymás ellen is próbára tehetjük magunkat. Értelemszerűen ebben a módban az egyik játékos a növényeket irányítja, a másik pedig a zombik felett veszi át az kontrolt. Mindkét játékos az Adventure módban megnyitott “fegyvereket” használhatja, néhány újdonsággal kiegészülve.

JÁTÉKOK - Plants vs. Zombies - Játékteszt

Természetesen a grafika is szebbik arcát mutatja, és bár nem egy komoly látványvilágról beszélünk, nagy felbontású kijelzőkön igenis remekül fest a környezet, a kert, az egyes, legapróbb részletekig kidolgozott, egymástól teljesen eltérő zombik is. A hangokkal már a PC-s verzióban se volt gond, rengeteget adnak hozzá az amúgy mindvégig humorral teli élményhez, így már csak az irányítás kérdése maradt nyitott, amit a fejlesztők nagyon ügyesen megoldottak. Szerencsére az átállás remekül sikerült, a gombok kézreállnak, egyszóval igazán felhasználóbarát lett a játék ezen építőeleme is. A bal karral mozgunk a kertben, ravaszok feletti gombokkal tudunk palántát választani, A gombbal lerakjuk a növényeket, a B-vel pedig kiássuk őket.

JÁTÉKOK - Plants vs. Zombies - Játékteszt

A Plants vs. Zombies 1200 MS pontért cserébe vásárolható meg a LIVE-on keresztül, és a PopCap a korábban már jól bevált recepten gyakorlatilag semmit se változtatva, a multiplayer opcióval kiegészítve kínálja a játékot, így az addiktív játékélmény, a folyamatos humorforrások és a magas újrajátszhatósági ráta ellenére csak azoknak javasoljuk a megvásárlását, akik korábban még egyetlen platformon se invesztáltak a játékba egy fillért se, ugyanis csak nekik nyújt igazán újszerű élményt a produktum.

9/10

error Új hozzászólások írásához először be kell jelentkezned (ezt az oldal jobb felső sarkánál teheted meg). Vagy ha még nem tetted meg, regisztrálnod kell magadat. A regisztráció ingyenes, és segítségével hozzáférhetsz az oldal és a fórum további szolgáltatásaihoz is. A fórum és a magazin ugyanazt a regisztrációs adatbázist használják, így egyetlen regisztrációval rögtön mindkettő használatához kapsz hozzáférést.
RegisztrációBejelentkezés
Még senki sem szólt hozzá a hírhez!

Adatlap

dobozkép

Kategória: stratégia
Kiadó: Popcap
Fejlesztő: Popcap
Megjelenés ideje: 2010. szeptember

Friss cikkek

hirkiskep

Screamride

2015.03.03.
Hullámvasút-szimulátorral előrukkolni 2015-ben több mint merész vállalkozás. A Frontier Developments és a Microsoft mégis életképesnek találta a koncepciót,...
hirkiskep

Dirty Bomb

2015.03.01.
London romokban hever. Az utcákat törmelék és barikádok lepték el. Mindenhol zsoldosok csapnak össze, csak egy cél érdekében, hogy teljesítsék a rájuk bízott...
hirkiskep

Total War: ATTILA

2015.02.28.
A Total War: Attila egy "DLC" helyett továbbfejlesztette a Rome II erős részeit, és hibáktól mentesen megkaptuk azt, amit a Rome II kiadásakor elvártunk volna....
hirkiskep

Besiege

2015.02.28.
A korai hozzáférésű címeknél mindig hatalmas a rizikó, ugyanis legjobb esetben is egy bétaállapotú játékba fektetünk pénzt (de általában csak alphába vagy pre-alphába)....

Amennyiben ingyenesen játszható online játékokat keresel, akkor a Jatekstart.COM oldal éppen neked való.
Napi frissítés, több mint 20 000 játék.

Új fórumtémák

Továbbiak
avatar

Szerző: n.gabi

7 órával ezelőtt - World Of Warcraft Account Eladó
avatar

Szerző: Istog

15 órával ezelőtt - Diablo 3 + kieg-et cserélném WoT accountra!
Kovika

Szerző: Kovika

1 nappal ezelőtt - World Of Tanks Account Eladó
avatar

Szerző: Maus_1

1 nappal ezelőtt - WoT account eladó