Kategóriák: CikkekPC tesztek

Synergy – Korai Hozzáférés betekintő

A Synergy egy 2022-ben a PC Gaming Show-n bemutatott városépítős játék mely a képi világával lett maradandó az emberek fejében. A Moebius munkásságára hasonlító stílus valószínűleg még azoknak is felkeltette az érdeklődését, akik amúgy nem rajongói a városépítős műfajnak. A játék jelenleg Korai Hozzáférésen keresztül elérhető, de már most egy teljes és konkrét játék érzetét kelti, meglepően kevés bakival.

A játék alapvető ígérete, hogy egy új, idegen földre érkezve a telepeseink csupán egy minimális élelem és nyersanyagkészlettel indulnak neki, hogy otthont teremtsenek maguknak ezen a barátságtalan vidéken. Feladataink közé tartozik az építkezés, a nyersanyag gyűjtés szervezése és a munkák kiosztása, ezen folyamatok végig vitele pedig a telepeseinken múlik.

A játék első lépéseitől kezdve látni fogjuk, hogy a Synergy világa mennyire bizarr: mikor a tutorial azt kérte tőlem, hogy tegyek le egy vízszivattyút, pár percbe beletelt, mire rájöttem, hogy a radioaktív érzést keltő zöld terület a víz, amire nekem el kéne helyeznem az épületem. Az összes természetben megtalálható víz súlyosan szennyezett, így ihatatlan a telepeseink számára, az összegyűjtött vizet muszáj vagyunk egy újabb folyamaton keresztül megtisztítani, és bár ehhez kevesebb munkaerő szükségeltetik, mint a begyűjtéshez.

További erőforrásokat a szokatlan növényvilágból gyűjthetünk, azonban ez szintén igényel néhány extra lépést. Telepeseink ugyan annyira idegenek ebben a világban, mint mi, ezért szükségünk van egy kutatólaborra, ahol a növényeket és egyéb természeti jelenségeket megvizsgálva ismerhetjük meg, hogyan tudjuk őket biztonságosan betakarítani és felhasználni.

A játékban ezen kívül elérhető egy világtérkép, melyet akkor oldunk fel, mikor megépítünk egy felfedező sátrat. Ekkortól lehetőségünk van maximum 4 fős expedíciós csapatokat küldeni a világ több pontjára. A történetvezetéses módban elérhetőek lesznek kiemelt expedíció célpontok, melyek egyrészt több bónuszt és nyersanyagot adnak, valamint a történet előrehaladását. Amikor expedíciót indítunk, minél nagyobb az expedíciós csapat, annál több erőforrást igényelnek az elinduláshoz, viszont többet is tudnak hazahozni, és az expedíció is gyorsabban kész lesz. Ez azonban nagyobb kockázatot is jelent, hiszen több telepes elvesztése jobban fáj, mint a nyersanyagok, amiket nem tudtak hazahozni.

Az egyik legérdekesebb része az építkezésnek a későbbiekben feloldott körzetek mechanikája. Jelenleg 9 különböző körzet elérhető, mely dekorációkkal és a körzetbe tartozó épületek felhúzásával egy számmal értékelt besorolást építhetünk, melyet elég nagyra építve megdobja az épületek hatásfokát.  Minden körzetnek külön lakórésze és élelemraktára kell legyen, a telepeseink pedig maguktól osztják szét a készleteiket, hogy mindenhol egyenlő mennyiség legyen elérhető. Az elérhető körzet típusok 3 kategóriára vannak bontva: Ipari, Kulturális és Természeti. Melyekhez a következő típusok tartoznak: 
Iparon belül: Kutatási, Gyártási és Kikötő.
Kultúrán belül: Művészeti, Történelmi és Kikapcsolódási
Természetin belül: Természet megőrzési, Agrikultúrai és Dekoratív

Ezek a körzetek változatos kialakítást kölcsönöznek a növekvő civilizációnknak.

Bár még csak Korai Hozzáférésű a cím, gyönyörű képi világa, mely láthatóan rengeteg munkát vett igénybe kiemeli az átlagos városépítős játékok közül és személy szerint nagyon remélem, hogy a teljes megjelenésig nem csökken majd a most bemutatott odafigyelés és minőség a fejlesztők részéről.

Legfrissebb bejegyzések

NEODUEL: Backpack Monsters – DEMÓ betekintő

A NEODUEL: Backpack Monsters egy hátizsákrendezős PvP auto battler. Megnéztük a demóját.

2024-06-17

The Bathrooms – betekintő

Egy Backrooms paródia horrorjáték, procedurálisan generált pályákkal.

2024-06-16

Songs of Silence – Korai Hozzáférés betekintő

A heroes sorozat birodalomkezelése + egy auto battler harcrendszer ötvözeteként egy egyedülálló és gyönyörű képi…

2024-06-16

V Rising 1.0 – játékteszt

A vámpíros túlélőjáték Korai Hozzáférésből kilépve igazán egyedi élményt tartogat egy kiemelkedően szórakoztató harcrendszerrel, valamint…

2024-06-16

Chornobyl Liquidators – játékteszt

Egy történelmi katasztrófát élhetsz át a tűzoltóság szemén keresztül, mikor éppen úgy dönt a játék,…

2024-06-15

Starship Troopers: Extermination – betekintő

Tedd a dolgod és irtsd a bogarat!

2024-06-12