Kategóriák: Filmkritikák

Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A mozifilm – Kritika

Katicabogár és Feketemacska mostanság igen népszerű karakterekké váltak. Nem csak sorozat formájában ágyazták be magukat a köztudatba, de a boltok polcain is megtalálhatóak, uzsonnás dobozok, akciófigurák valamint egyéb játékok formájában. Amit még nem élt meg a két főszereplő az az egész estés film volt, egészen eddig.

Bevallom, nagy valószínűséggel koromból adódóan, de számomra Katicabogárék kalandjait a kedves, bájos történet ellenére sokszor érzem kissé bugyutának, így ami egy 8-10 éves gyermek számára a világ egyik legmenőbb dolgát jelenti, és képes akár órákra a képernyők elé szegezni, addig számomra a nagyjából fél órás történetek unalomba fulladnak, nagy valószínűséggel, mert ezt a tematikát amire felépül már kismilliószor láttuk korábban, jobb vagy éppenséggel rosszabb kivitelezésben.Nos, ilyen háttértudással ültem be a vetítésre. Nem voltak túl magasan az elvárasaim, azonban ezt a mércét maximálisan megtudta ugrani a film.

A sztori igazából egy eredettörténet, megnézhetjük, hogy Katicabogár és Feketemacska és a nemezis Halálfej, hogyan váltak azzá akik. Ami kifejezetten tetszett, hogy a gonosz kapott egy olyan motivációt, ami miatt azt tudom mondani értelmet nyert az, hogy ő miért is csinálja azt amit csinál évadokon keresztül. Sajnos a sorozatban tudomásom szerint ezek a motivációk nem derülnek ki, de ebben a durván 2 órában ezt teljesen jól kibontották a készítők.

Spoilerezni nem feltétlen szeretnék, bár sok meglepetést nem tartogat a film a rajongók számára, azonban kicsit azt éreztem, hogy annak ellenére, hogy egy eredettörténetről beszélünk, ezzel együtt főleg a vége miatt egyfajta soft rebootot is kapunk a Katicabogár és Feketemacska kalandjai: A film kapcsán.

Az animációra nem lehet panaszunk, nagyjából ugyanazt a szintet kapjuk meg mint amit a sorozatból megismerhetünk. Ami számomra különösen üdítő volt, hogy a szinkronhangok zöme átlett emelve a sorozatból, talán egy kivételével, azonban az sem volt zavaró olyan szinten, hogy másnap a TV előtt ülve tudatosult bennem, hogy itt nagyon is eltér a szinkron a karakternél.

Legfrissebb bejegyzések

Vampire Therapist – betekintő

Vampire Therapist, mert a halhatatlan vérszívóknak is oda kell figyelniük a mentális egészségre.

2024-05-09

A kaszkadőr – Filmkritika

Az utóbbi idők egyik legjobb, kifejezetten mozivászonra készített akció-vígjátéka megy a mozikban, vétek lenne kihagyni…

2024-05-09

Kill It with Fire 2 – Játékteszt

Arachnofóbok bosszúhadjárata

2024-05-09

The Planet Crafter – játékteszt

A The Planet Crafter egy terraformálós csavarral az túlélő sandboxból egy bolygóformáló élményt alkot!

2024-05-08

Children of the Sun – Játékteszt

Stílusos puzzle játék egy mesterlövész lánnyal.

2024-05-07

Sker Ritual – játékteszt

Túlélő lövölde, mely a Call of Duty zombis módjából és a Killing Floor játékokból merít…

2024-05-06