Kategóriák: PC hírek

Keep Talking and Nobody Explodes – Indie

9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A party játékok listáján új trónbitorló van az első helyért a „leghamarabb hangosan kiabálás minden létező résztvevővel” kategóriában. Ez a játék nem más, mint a Keep Talking and Nobody Explodes.

A játék még csak nem rég jelent meg, de máris hatalmas az érdeklődés iránta. Nagyon szimpla mechanikára épül: egyikőtök hatástalanítja a bombát, a többi „szakértő” pedig egy kézikönyvet forgat. Hatástalanító nem nézheti a könyvet, és a szakértők sem a bombát. Folyamatos beszélgetéssel kell megtudnia a hatástalanítónak a feladatok megoldását, ami a szakértők kezében található.

Roppant egyszerű, hiszen az összes lehetséges feladat előre le van írva a könyvben, de megnehezíti a feladatot, hogy a hatástalanító elmondása alapján kell megtalálni a leírt szövegben a helyes megoldást. Egy megoldást beírok ide, csak hogy könnyebb legyen megérteni ezt: 6 kábel esetén, ha pontosan egy sárga kábel van és több, mint egy fehér, akkor a negyedik kábelt kell elvágni. Ez még mindig nagyon egyszerűnek hangzik, de több különböző modul van egy-egy bombában, és egy idő limit. Ezek a bombák ráadásul procedurálisan generálódnak, így nem tudjuk egyhamar betanulni őket.

A játék VR támogatással készült, de semmi problémánk nincs abból, ha az egér és monitor kombinációját használjuk. Talán a VR esetében egyszerűbb a bomba mozgatása, és nem kell eltakarni a monitorunkat mások elől, ezáltal kényelmesebb. Legkönnyebb dolog, ha egy helyen történik a játék, de tökéletesen működik a TeamSpeak/Skype kombináció is, mivel csak egyetlen embernek kell a bombát látnia.

Én nagyon jól szórakoztam vele, bár nem biztos, hogy mindenkinek ugyanilyen élménye lesz a játék kapcsán. Az élvezhetőség szempontjából kínosan sokat számít az, hogy kikkel játssza együtt az ember. Alapvető dolog az angol nyelv ismerete, mert jelenleg a kézikönyv csak angol nyelven érhető el.  A jó kommunikációs készség szintén elengedhetetlen, mert szűkös időkeret alatt kell teljesítenünk a feladatot.

Mivel itt nem a játék adottságaitól függ a játékélményről alkotott véleményünk, hanem a társainkkal való együttműködéstől, így nem adnék rá pontot, DE az ilyen alacsony áron kínált, ennyire jó társas élményt mindenkinek csak ajánlani tudom.

Legfrissebb bejegyzések

ArcRunner játékteszt

Cyberpunk stílus, Risk of Rain 2-höz hasonló játékmenet: ezek kombinációját kínálja az ArcRunner!

2024-04-29

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08