Kategóriák: Hírek

Nokia Asha 501 bejelentés

11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A finn telefongyártó először Új-Delhiben jelentette be új készülékét, majd Budapesten, az Állatkertben próbálhatták ki a sajtó képviselői. Egyben a Nokia az idén februárban született elefántbébi platina fokozatú támogatójává is avanzsált.

Indiában a Nokia elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop mutatta be a belépőszintű Nokia-okostelefonok legújabb példányát, a Nokia Asha 501-et. A készülék 1 GHz-es procival és 512 MB RAM-mal rendelkezik, 320 x 240 képpontos az érintőképernyője, és hat színben lesz kapható. A készülék 17 órányi beszélgetési időt és 48 napos készenléti időt ígér, ráadásul az akkumulátora eltávolítható, ahogy a benne elhelyezhető 4 GB-os microSD-kártya is. A készülék júniusban érkezik a boltokba, és jelenleg nettó 99 dolláros (cirka 23 ezer forintos) árcédulával tervezik értékesíteni.

A főbb marketinges kifejezések a készülék esetében a Swipe, amellyel a készülék különböző alkalmazásaiból egyetlen oldalirányú mozdulattal lehet a kezdőképernyőre visszatérni, illetve a Fastlane, amely gyakorlatilag egy értesítési és naptárközpont. A telefon az új, Asha elnevezésű operációs rendszerre és a Java platformra épül, így várhatóan számos alkalmazás lesz már elérhető hozzá a megjelenéskor, illetve tartalmazza a Nokia Xpress böngészőt, amely szolgáltatás képes a kijelzőre optimalizálni a megjelenítendő webes tartalmat, így jelentősen lecsökkenti a forgalmazott adatmennyiséget. Mindegyik készülék egy piros színű fülhallgatós headsettel fog érkezni, de természetesen más színűt is lehet majd hozzá vásárolni kiegészítőként.

Kattints ide a rendezvényen készült képek megtekintéséért.

A bejelentés helyszínének apropóját az is adta, hogy az internetes szavazáson az Asha nevet kapta az Állatkert (mostanra lassan 100 kilós) elefántbébije (az Asha jelentése "remény"), és őt a Nokia egy évre örökbe fogadta, amivel idén az első platina fokozatú támogatója lett az intézménynek. Az állatkert az adományt Asha takarmányozására, gyógyítására és egészségmegőrzésére fordítja.

Legfrissebb bejegyzések

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08

Gord – Játékteszt

Túlélő városépítés egy szláv folklór inspirálta világban.

2024-04-07