15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az E3-as meglepetés bejelentés óta úgy hirdeti új MMO-ját a Sony és a Square Enix, hogy az csakis PC és PlayStation 3 platformra készül, azonban nem kizárt, hogy a Microsoft ismét mélyen a zsebébe nyúlt.

Az E3 alatt a Final Fantasy XIV bejelentésekor még PC-s és PS3-as verziókról, illetve PS3-as exkluzív megjelenésről beszéltek a Square-Enix munkatársai, azonban Kölnben, az idei első GAMESCom expón Hiromichi Tanaka, a játék producere a VG247 munkatársának adott nyilatkozatában már egészen másról beszélt.

 

Tanaka ugyanis az interjúban elárulta, csak azért nem lesz X360-ra a játék indulásakor FFXIV, mert az Xbox Live rendszere nem teljesen felel meg a játék igényeinek, így azt kicsit át kell alakítani, módosítani kell és jelenleg erről folynak a tárgyalások a Microsofttal, akik nagyon is segítőkészek és partnerek az ügy minél koraibb levezénylésében. Mindez tehát azt jelenti, hogy időleges exkluzívitást élvez a Final Fantasy XIV, ami első körben PlayStation 3 rendszereken lesz nyüstölhető, viszont ha a tárgyalások során sikerül megegyezni a redmondiakkal, akkor X360-ra is kapható lesz a Final Fantasy új MMO-ja.

Legfrissebb bejegyzések

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08

Gord – Játékteszt

Túlélő városépítés egy szláv folklór inspirálta világban.

2024-04-07