Kategóriák: Hírek

E3 – Sony sajtókonferencia ÉLŐ közvetítés

17 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A mai nap folyamán lezajlott a Microsoft és a Nintendo konferenciája. A nap végét a Sony zárja. Élőben tudósítunk az eseményekről.

Hamarosan kezdetét veszi a Sony idei E3 Media & Business Summiton tartott konferenciája, amiről élő, egyenes adásban közvetítünk Nektek. Tartsatok velünk!

20.31- Kialudtak a fények. Kezdődik a mulatság!

20.33 – A Sony amerikai CEO-ja, Jack Tretton a színpadon. Az előbbi Playstation szimbolúmokat felváltja Tretton Home avatarja.

20.35 – John előlép és üdvözöl mindenkit. Reméli, hogy szép nagy csokor érdekességgel lepi majd meg a ma egybegyűlteket. Hát lássuk!

20.36 – Épp a 80GB-os új, 600 dolláros, most már az USA-ban is kapható PS3-ról beszél. Az új csomag mellé egy Motorstorm is jár.

20.37 – Közel 50 játékot mutatnak be.

20.39 – Épp a PlayStation 2 hatalmas sikeréről kapunk egy kiselőadást. Közel 7 éve már, hogy piacon van a konzol. Az idei évben közel 10 millió darabot szeretnének eladni. Az idei piaci negyedévben az Egyesült Államokban közel 160 játékot szeretnének kiadni a konzolra még. A God of War második része már kétmillió eladott példánnyal büszkélkedhet.

20.40 – Közel 140 új játékot szeretnének még az idén PSP-re készíteni. A debütálás óta közel 9 millió PSP-t sikerült értékesíteni, ami nagyban köszönhető az árleszállításnak. Az UMD eladási eredményei is felszöktek. Közel 35%-al nőtt 2006 óta.

20.45 – Az említett PSP játékok közül John felsorolt párat: SOCOM: Tactical Strike, WipEout Pulse, Syphon Filter: Logan’s Shadow, NBA 08, God of War: Chains of Olympus, Silent Hill: Origins, Patapon , Tiger Woods PGA Tour 08, Sonic Rivals 2, The Sims 2: Castaway, SWAT: Target Liberty, Final Fantasy Tactics: War of the Lion , Castlevania: Dracula X Chronicles.

20.47 – Kaz Hirai is felbukik. Valami lapul a zsebében. Hoppá! Egy új PSP! 35 százalékkal könnyebb a kicsike, 19 százalékkal vékonyabb, gyorsabb a töltési ideje, jobb videólejátszó képeségekkel bír és összeköthető a Bravia-val.

20.49 – Épp egy Spider-Man 2 trélert bámul Kaz az újdarizájnolt PSP kijelzőjén majd átkapcsolja a kivetítőre. A művelet természetesen a PS3-unk és PSP-nk között is megvalósítható.

20.52 – Visszatér Jack. Zsebében egy ezüst színű PSP, ami tartalmaz egyr1GB Memory Stick-ket, illetve Daxter és  The Family Guy Frickin’ Sweet UMD-ket. Az ára 199 dollár és PSP Entertainment fut majd. Egyelőre csak az észak-amerikai megjelenés van tervben.

20.54 – Ooops! Színre lét Csubakka is kezében egy másik színű PSP-vel. Ez már fehér, hátulján Darth Vader vigyorog ránk. Ejha, hisz egy SW: Battlefront kiadvánnyal van dolgunk. Ez is 199 dollárt kóstál.

20.55 – A pack valamikor ősszel kerül a boltokba. A csomag mellé megkapjuk a Star Wars Battlefront Renegade Squadron. Szőrös Csubink távozik.

20.57 – Épp PlayStation Network információk hangzanak el. Világszerte kétmillióan regisztráltak a szolgáltatásra, ebből közel 950 000-en Észak-Amerikából. Jelenleg több mint húsz millió letöltés zajlott már le. Felbukkan Phil Harrison, a Sony Worldwide Studios elnöke.

21.03 – Új játékokat leplezett le Phil. Az első a PS Networkön keresztül lesz elérhető és a Echochrome nevet kapta. Lényegében egy logikai/ügyességi játékról van szó. Új taggal bővül a Wipeout család, ugyanis a PSP-n és PS2-n hatalmas sikert aratott autósjáték új verziója a Wipeout HD-t leplezte most le Harrison. Ezenkívül lesz itt Warhawk és SOCOM US Navy Seals Confrontation, amylről épp egy videót vetítenek a kivetítőn közben David Seymour ecsetel dolgokat.

21.07 – Újra Harrison beszél. Ezúttal a Home új lehetőségeit ecseteli. Már mobiltelefonokon is működőik a dolog -számos szolgáltatás elérhető majd -, fotókat készít, amiket majd később fel lehet tölteni virtuális közösségi játszóterünkre. Új helyszínekkel bővült a Home világa.

21.10 – Közel 300 millió dal található a SingStar Onine-on. Ezek mindegyik megvásárolható vagy letölthető, miközben az EyeToy is használható. " Kicsit olyan mint az iTunes és a MySpace egybegyúrva".

21.13 – Új Motorstorm pályát jelent be Harrison. Jövő hónaptól lesz letölthető a PSN szervereiről a legújabb pálya, ami az Eagle’s Nest nevet kapta.

21.17 – Phil távozik és újra Jack a színpadon és elárulja, hogya  100 dolláros árcsökkentés óta megduplázódott az eladott PS3-ak száma.

21.18 – 11 millió next-gen konzolt szeretnének év végéig értékesíteni. Előreláthatólag 120 játék lesz még kész az idén és ebből 50 belső fejlesztésű matéria lesz.

21.23 – Az NCSoft egy vadonatúj PS3-exklzív MMORPG-t jelent be. Konkrétumokat sajnos még nem árultak el, de valószínűleg hamarosan erre is fény derül. Tretton szót ejt a Haze sorsáról is. A napokban többszrö felröppent pletykákat végre eloszlatja és egyértelműen nyomatékosítja, hogy a játék az exkluzív címek egyike. Közben a Free Radical matériájának egy vadonat új videóját vetítik a kivetítőn. Egy új Tom Clancy franchise is szóba kerül.

21.26 – A Midway Unreal Tournament 3 videója bukkan fel. A ma már látott videó egy kicsit meg lett vágva, valószínűleg ezt is sikerül majd beszereznünk. Közben megtudjuk, hogy az idán még biztosan PS3-exkluzív lesz a gamma és a PS3-ra optimalizált Unreal Engine 3 felelős a bödületes látványvilág megteremtésért.

21.29 – Egy raklapnyi mozgóképet vetítettek le a srácok. Call of Duty 4: Modern Warfare, Assassin’s Creed, Kane & Lynch: Dead Man (, Resident Evil 5, Burnout: Paradise, Madden NFL 08, Harry Potter and the Order of the Phoenix, The Simpsons Game, Guitar Hero III, Medal of Honor: Airborne, Rock Band.

21.33 – Hideo Kojima a fedélzeten. Japánul beszél! Elárulja, hogy Snake sztorija a végéhez ért és a Guns of Patriots lesz az utolsó rész. Következik a nap fénypontja? MGS4 TRAILER!!!

21.42 – Hosszúra nyúlt a videó, de megérte! A film végén felbukkan végre egy dátum! 2008 tavaszán egyidőben jelenik meg világszerte az alkotás, ami jövő héten Tokyoban már demóverzióval áll elő.

21.44 – Újra Phil a színpadon. A Ratchet and Clank Future Tools of Destruction kerül most terítékre. Boncolgassuk picit.

21.46 – Rövid demonstráció volt, miközben az Insomniac emberei karatyoltak pár dologról. Most már egy új játékról, a Floklore-ról lessük az interjút. Egy vadonat új akició-RPG-vel lesz dolgunk.

21.47 – Heavenly Sword jelenetek váltották fel az előző interjút. A Ninja Theory csapata magyaráz közben.

21.50 – NBA ’08 a soros. Ez az első sportjáték, ami 1080p-t támogat és stabilan tudja a 60FPS-t. Nem semmi! Lehetőség lesz majd onlájn játékra is. Kihívhatjuk egy laza meccsre majd a haverokat. Finooom!

21.52 – Egy nagyon rövide LittleBigPlanet bemutató szemtanúi lehettünk.

21.53 – Hoppá! Szerkesztőságünk egyink kedvence következik. A Naughty Dog kalandjátéka, a Uncharted: Drake’s Fortune. A fejlesztők örömódákat zengenek a PS3 képességeiről és elárulják, hogy  a csapat története során ez a játék az eddigi legkomolyabb munkájuk.

21.55 – Új játékot lepleznek le. A Sucker Punch-tól érkező Infamous alkotásról van szó, amelynek épp első trélerét lessük a bejelentéssel egyidőben. Szuperhősős, akicódús alkotás. Aranyos!

21.57 – Gran Turismo nyalánkságok. Épp a Gran Turismo ötödik részének trélerét bámuljuk. Mindenfelé autócsodák és közben egy új helyszínt, Londont is megismerjük. Fantasztikus!

21.59 . Phil majdnem elköszön, amikor Tretton rászól: "Hé Phil, nem felejtettél el valamit?" Bezony, Killzone 2 videó követekzik. Minden amit látunk valós időben játszódik.

22.06 – Jack Tretton könnyes búcsút vesz mindenkitől. Vége!

Ennyi lett volna az idei E3-as Sony sajtókonferencia. Természetesen a leközölt videóakt amint tudjuk közzé tesszük! Az előző két konferencián elhangzottakról egy szép kövér összefoglalót olvashattok majd, tehát arról sem maradtok le. Köszönjünk, hogy velünk tartottatok!

Legfrissebb bejegyzések

ArcRunner játékteszt

Cyberpunk stílus, Risk of Rain 2-höz hasonló játékmenet: ezek kombinációját kínálja az ArcRunner!

2024-04-29

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08