Kategóriák: CikkekPC tesztek

Empires Shall Fall – Játékteszt

Az Empires Shall Fall a Game Boy Advance-ról ismert Advance Wars-t idézi. Körökre osztott stratégiai játék, ami egy dieselpunk világban játszódik.  A történetünk a Black Empire és a Blue League közötti háborúról szól, amely kampány fókuszú csatákon keresztül zajlik. A csaták között minimális visual novel-szerű történetmesélés van karakterek közötti dialógussal. 

A két frakció történetben és játékstílusban is eltérő. Az frakció inkább agresszív, maximális támadóerőre épít, míg a másik defenzívebb játékstílust alkalmaz. A harc maga egy rácsokra osztott pályán zajlik. Egy-egy egységet irányítva tudunk a körünk során mozogni és támadni. Ezek szimpla gyalogos egységektől egészen a páncélozott tankokig terjednek. Minden egységnek megvan a saját maga „counterje”, ami sokkal effektívebb, mintha más típussal támadnánk. A csaták egy animált, kettébontott képernyőn zajlanak, amelyben látjuk a csapás által okozott egységvesztést.

A pályák sajnos nem túl változatosak látványvilágban. Főleg sivatagos, sárgás színű területeken zajlik. Az animált képernyők reflektálják az egységek által jelenleg birtokolt területet. Például ha valaki egy fás területen van, akkor az animált képernyőn egy erdős területen harcolnak majd a seregek. A kampány küldetéseken kívül egy pályakészítő is rendelkezésre áll, ami egy nagyon jól használható tool, de sajnos mivel nincs jelenleg online komponense a játéknak, így jelen pillanatban Steam Workshop integráció sincs az elkészült térképek megosztására és letöltésére.

A játék küldetései az első fejezetben még csak tutorial jelleggel meglehetősen könnyen teljesíthetők, de a második fejezettől lényegesen megugrik a szükséges skill. Lehet ez lesz az a pont, ahol páran feladják majd a játékot. Ha el tudjuk engedni a késztetést, hogy mindenhol a legjobb rankot megszerezzük, akkor viszont szerintem egy kellemesebb játékélményben lesz részünk. A játékot még játszhatjuk lokálisan co-op vagy PvP formában is, amely némileg megkönnyítheti a stratégia kitalálását. Ha online szeretnénk ezt megtenni, akkor a Remote Play Together opció a Steamen lehetőséget ad erre számunkra.

Legfrissebb bejegyzések

Vampire Therapist – betekintő

Vampire Therapist, mert a halhatatlan vérszívóknak is oda kell figyelniük a mentális egészségre.

2024-05-09

A kaszkadőr – Filmkritika

Az utóbbi idők egyik legjobb, kifejezetten mozivászonra készített akció-vígjátéka megy a mozikban, vétek lenne kihagyni…

2024-05-09

Kill It with Fire 2 – Játékteszt

Arachnofóbok bosszúhadjárata

2024-05-09

The Planet Crafter – játékteszt

A The Planet Crafter egy terraformálós csavarral az túlélő sandboxból egy bolygóformáló élményt alkot!

2024-05-08

Children of the Sun – Játékteszt

Stílusos puzzle játék egy mesterlövész lánnyal.

2024-05-07

Sker Ritual – játékteszt

Túlélő lövölde, mely a Call of Duty zombis módjából és a Killing Floor játékokból merít…

2024-05-06