Kategóriák: CikkekPC tesztek

The Foretold: Westmark Legacy – Játékteszt

A játék története erősen H.P. Lovecraft és Stephen King műveire hasonlít, amelyet a készítők nyíltan közölnek is a játék információiban. A sztori során egy paranormális jelenségekkel foglalkozó kutatót, Herbert Westmark-ot alakítjuk, aki a Burrmouthban eltűnt emberek ügyében nyomoz. A játékmenet kalandjáték-szerűen beszélgetés/skillcheck rendszerrel működik, amelyet egyfajta deckbuilder kártyajátékos harcrendszerrel egészítettek ki.

Két fő eleme van a játékmenetnek. Az első a már említett kalandjátékos szekció. Itt egy overworld térképen pontokról-pontokra haladva tudunk egy utat választani a rununk számára. Érdemes meggondolni, hogy merre haladunk, mert visszafelé nem mehetünk és esetleg kizárhatjuk magunkat fontos sztori elemekből. Amin meglepődtem, hogy a szöveges elemek, amelyek a beszélgetések során találhatók azok szinkronnal vannak ellátva. Ráadásul minőségi hangmunka az, amely a karakterekhez társul.

A kártyajáték része pedig egyszerű matematikán alapul. Négy oszlopban esnek soronként lefelé kártyák különböző értékkel. Célunk az, hogy a kártyák helyzetét manipulálva az alul elhelyezkedő számokat generáljuk le az oszlop utolsó sorában. Erre balra és jobbra mozgatás, összeadás, kivonás, felezés, stb. kártyák állnak rendelkezésünkre. Amint egy cella értéke teljesül, az lezárásra kerül és sikeres támadásként használható. Célunk az, hogy a lehető legtöbbet zároljunk be a rendelkezésre álló kör szám alatt. Amint lejár az utolsó kör új leosztás érkezik.

A játéknak nagyon szép kézzel rajzolt stílusa van. A Darkest Dungeon első részének komor világát idézi számomra. Ahogy haladunk előre a történetben egyre groteszkebb lényekkel találkozunk. A beszélgetés paneleinek a képei és a helyszínek is hasonlóan igényesen vannak elkészítve. A csaták során animáltak a karakterek, de az eléggé elnagyolt. Jobban örültem volna egy kicsit részletesebb cselekvés animációnak, de a célnak megfelelő. A játék során gyűjtött háttértörténet darabokat érdemes elolvasni, mert egyrészt érdekes, másrészt van feladat megoldás is elrejtve benne bizonyos helyeken.

Legfrissebb bejegyzések

Flintlock: Siege of Dawn – DEMÓ betekintő

A Flintlock: Siege of Dawn egy souls elemeket használó kalandjáték, remek innovációkkal és egy érdekes…

2024-06-17

Dungeons of Hinterberg – DEMÓ betekintő

A Dungeons of Hinterberg egy action dungeon crawler mely a Persona széria egyes elemeti emeli…

2024-06-17

NEODUEL: Backpack Monsters – DEMÓ betekintő

A NEODUEL: Backpack Monsters egy hátizsákrendezős PvP auto battler. Megnéztük a demóját.

2024-06-17

The Bathrooms – betekintő

Egy Backrooms paródia horrorjáték, procedurálisan generált pályákkal.

2024-06-16

Songs of Silence – Korai Hozzáférés betekintő

A heroes sorozat birodalomkezelése + egy auto battler harcrendszer ötvözeteként egy egyedülálló és gyönyörű képi…

2024-06-16

V Rising 1.0 – játékteszt

A vámpíros túlélőjáték Korai Hozzáférésből kilépve igazán egyedi élményt tartogat egy kiemelkedően szórakoztató harcrendszerrel, valamint…

2024-06-16