Kategóriák: Hírek

Társasjátékok mobiltelefonra az EA-tól

15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A népszerű társasjátékokat immáron mobilunk segítségével is játszhatjuk út közben. Kvízjáték, Rizikó, Cluedo, Connect 4, Torpedó.

Trivial Pursuit: fejtörő és szórakozás. Tedd próbára a tudásodat! Az EA vadonatúj játéka 1000 fantasztikus kérdéssel vár, hogy újra és újra játszhass. Gyűjtsd a pontokat helyes válaszaidért a Klasszikus módban, vagy versenyezz az órával és légy te az első a célvonalban a vadonatúj Hobbi módban! Akár a Szórakozás, akár a Földrajz szakértője vagy, a legjobb kategóriákban próbálhatod ki magad ebben a mindenki számára szórakoztató játékban.

 

Természetesen a játék teljesen magyar nyelvű, és a szép grafika mellett számos műveltségi kérdés várja a játékosokat különböző kategóriákban (természet, kultúra, mozi, zene, irodalom stb.).

 

RIZIKÓ: légy a világ ura! Játszd a klasszikus táblás játékot öt ravasz számítógépes ellenféllel, akik egyedi taktikával és agresszivitással törnek ellened. Okos stratégiával erősítsd meg a saját területeidet, és hódítsd meg mind a hat kontinenst. Vezesd seregeidet globális diadalra! Szabd testre a játékot Hódítás módban a világtérképen vagy Gyorsjátékkal valamelyik féltekén. RISK: totális győzelem vagy totális vereség!

 

A játék legnagyobb problémája, hogy nem magyarították, egyébként egy az egyben az asztali játék mása, kis egyszerűsítésekkel. A gyorsjátékban a kis térkép (csak Észak- és Dél-Amerika) pörgős, de kihívásoktól mentes játékot nyújt. Továbbra is a szerencsén múlik, hogy ki nyer, így igazi stratégáknak helyette inkább javasoljuk a Diplomacy nevű társasjátékot.

Oldd meg az ügyet a CLUEDO Címlapsztorival! Törekvő újságíróként tárd fel Black rejtélyes halálának körülményeit. Nyomozz a hegyi villában, fedezd fel a vendégek titkait, rögzítsd a nyomokat a Bűntérképen. A szerkesztőd, Mr. Braunman egyre sürget. Tudd meg, ki követte el, hol, milyen fegyverrel, és a kapott csillagokkal lépj előre az újságírói pályán. Mustár ezredes ölt a dolgozószobában a gyertyatartóval? Fedezd fel a titkokat!

 

Sajnos ez a játék sem magyar nyelven vált elérhetővé, így nagyban leszűkül azok köre, akik tudnak vele játszani. Tipikus esete annak, amikor a táblás játék eredeti koncepcióját nem tudták egy az egyben átülteni egy számítógépes/mobilos változatba, így igazából bonyolult a játékmenet, és hamar unalmassá válik.

Két klasszikus játék egy fantasztikus dupla csomagban! Connect 4: kapcsolódj össze – a klasszikus sorépítő játékban! Légy az első, aki négyes sort ér el, de közben figyeld az ellenfeled lépéseit, és blokkolj, ha kell. Torpedó: talált-süllyedt – ítélőképesség és ügyesség a legjobb stratégiai és taktikai játékban! Állítsd fel a flottádat, és kapcsold be a radarokat: kezdődik a tengeri csata. Mérd be a koordinátákat, aztán célozz, és tüzelj!

 

Ugyan ez a két játék sem beszél magyarul, viszont a játékmenet okán ez nem okoz túl nagy hátrányt azoknak sem, akik nem beszélnék az alapból támogatott nyelveket. Kiváló, ám egyszerű és megunhatatlan családi társasjátékok, grafikailag feltupírozott változatban. Utazáshoz ideális.

Legfrissebb bejegyzések

ArcRunner játékteszt

Cyberpunk stílus, Risk of Rain 2-höz hasonló játékmenet: ezek kombinációját kínálja az ArcRunner!

2024-04-29

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08