Kategóriák: Hírek

X360-Új kiegészítő és hamarosan kis hazánkban is

18 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A ma estét támogatotegy X360-as hír zárja, melyben megismerkedhettek egy vadonatúj kiegészítővel, valamint meg tudhatjátok azt is, hogy hamarosan kis hazánkban is teljes körűságot élvez majd a Microsoft next-gen konzolja.

A Datel jóvoltából egy vadonatúj kiegészítő érkezett az Xbox360-hoz, mely az XSATA nevet kapta. A kis masina célja, hogy a next-gen masina vinyójáról, mely sajnos elég véges kapacitással rendelkezik átmásolhassuk Xbox Live-ról leszippantott cuccainkat PC-re vagy akár PC-ről másoljunk fel számos nyalánkságot Xbox-ra, tehát lényegében egy adatkábelt kapunk kézhez, mely USB 2.0 támogatotságot élvez, így az adatátvitel sebességére se lehet panaszunk. Az XSATA hamarosan elérhető lesz a boltokban és az USA-ban 40 dollárt, míg az Egyesült Királyság területén 30 angol fontot kell majd érte leszurkolnunk.



Hírünk második felében szintén az X360 lesz a központi téma, ugyanis ma derült ki, hogy kis hazánkban is teljes támogatotságot élvez majd a konzol, így teljes körű szervízelés mellett a megjelenő, új kiegészítők is időben elérkeznek majd hozzánk, valamint a  játékok is barátibb áron lesznek kaphatók.



Az elmúlt hetekben számos hír röppent fel a debütálással kapcsolatban, így egyes lapértesülések szerint 2007 vége lenne azaz időpont, amikor a Microsoft kiépíteni a  közép- és kelet-európai, illetve dél-amerikai térségekben az X360 támogatást, míg mások 2008 végét tartják lehetséges időpontnak, azonban a redmondi cég európai kirendeltségének feje, Chris Lewis mindenképp 2006-ban szeretné befejezni a munkákat és ezt a Microsoft Magyarország is megerősítette, ugyanis ők ez év őszén szeretnék elindítani a haza X360 szolgáltatást. Ezen lépések hátterében, amúgy a hamarosan debütáló PS3 áll, melynek pozicíóját és versenyképességét, így kívánnák csökkenteni a Microsoft emberkéi.



Jó hírnek igérkezik még az is, hogy Lewis a kelet-európai térségben számít ránk, így a csehek, a lengyelek és az oroszok mellett kis hazánkban debütálhat legkorábban a szolgáltatás, melynek hozománya egy teljes magyar nyelvű Xbox Live rendszer lesz.


Ha minden jól megy és a fentebb leírt híreknek hinni lehet, akkor ebben az évben már mi is teljes körű szervízhátteret, valamint kedvezményeket, továbbá magyar helpdesket élvezhetünk. Ámen!

Legfrissebb bejegyzések

ArcRunner játékteszt

Cyberpunk stílus, Risk of Rain 2-höz hasonló játékmenet: ezek kombinációját kínálja az ArcRunner!

2024-04-29

The Magical Mixture Mill – Játékteszt

Kalandorok, vándorok, térjetek be bátran, rengeteg bájital van eme méretes gyárban.

2024-04-26

Micegard – betekintő

Kis egerek, nagy csaták.

2024-04-22

Megérkezett a Képzeletbeli barátok legújabb előzetese

Befutott a Rayn Reynolds-gyerekfilm, a Képzeletbeli barátok legújabb szinkronos előzetese. Avagy májusban érkezik a Szörny…

2024-04-21

Lotus Lantern: Rescue Mother játékteszt

A Hades nyomát követve a Lotus Lantern Rescue Mother egy remek kínai mitológián alapuló rougelike…

2024-04-17

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV játékteszt

Egy történetszakasz lezárul a Trails of Cold Steel 4 új, Playstation 5 verziójában!

2024-04-08