Szerző: shifty | 2010. április 28. | 3 hozzászólás
Két évvel az első rész után ismét visszatér Vasember, aki a világbéke megteremtése után egészen más problémákba ütközve próbál meg helytállni.

A Marvel-univerzum legismertebb karakterei közül talán pont Vasember személye volt az egyedüli, akinek filmes próbálkozását nem követte túl nagy figyelem a megjelenést megelőzően, mégis a feltaláló-milliomos, nőcsábász Tony Stark volt az, aki rajongók millióinak szívét dobogtatta meg. A két évvel ezelőtt megjelent Vasember ugyanis lazasága, könnyed történetmesélése és nem utolsó sorban remek karaktereinek köszönhetően a Marvel-adaptációk egyik legfényesebben csillogó ékköve lett és szerencsére ez a ragyogás a második részre is megmaradt.

JÁTÉKOK - Vasember 2 - Filmkritika

A Vasember második része hat hónappal az első felvonás története után veszi fel a fonalat, a világon világbéke uralkodik, hála Tony Stark új találmányának, azonban az amerikai kormány nem nézi jó szemmel, hogy Vasember saját kénye-kedve szerint bohóckodik. A nemzetbiztonság és az amerikai kormány saját magáénak szeretné tudni a spéci ruhát, azonban Starknak nem csak ezzel a problémával kell szembenézni: húsz évvel ezelőtt elhunyt édesapja múltjából ugyanis felbukkan egy orosz tudós fia, a fizikus Ivan Vanko, azaz ismertebb nevén Whiplash - Mickey Rourke -, aki szövetkezik a Stark Industries ellenlábasával, a fegyvergyáros Justin Hammerrel - Sam Rockwell -, hogy beteljesítse bosszúját. Viszont ennél is nagyobb probléma, hogy a Stark mellkasába épített minireaktor nem csak életben tartja, de egyben lassan meg is öli, szervezete ugyanis nem viseli jól a palládiumot.

JÁTÉKOK - Vasember 2 - Filmkritika

A folytatás szerencsére megtartotta az első rész könnyed lazaságát, a film egy percig sem veszi magát komolyan, pedig a Stark feje felett gyülekező viharfelhők valódi cselekmények formájában bontakoznak ki előttünk. A Vasember 2 pedig pont ezért jó film, a készítők ugyanis kora nyári szuperhős moziként nem az olcsó cirkuszi mutatványokkal próbálják meg eladni művöket, hanem egy karakterközpontú sztorival, melynek van eleje, közepe és vége. Eközben persze Tony Stark megmaradt olyannak, amilyennek megismertük, egy egomán, sármőr, beképzelt, cinikus milliomosnak, akivel talán egyetlen ember képes felvenni a harcot, mégpedig saját asszisztense, a csinos, mindig aggódó és anyáskodó Pepper Potts -  Gwyneth Paltrow. Így a látványt kiszolgáló bábok helyett hús-vér szereplőket kap az ember.

JÁTÉKOK - Vasember 2 - Filmkritika

A folytatás persze nem tökéletes, sajnos a második részbe túlságosan sok szereplőt próbáltak meg belepasszírozni, így egyesek szerepe teljesen súlytalan, már-már érdektelen lesz. Sajnos ezt pont az egyik főgonosz, Ivan Vanko sínyli meg, akinek indítékai vannak, de túlságosan ködösek, ráadásul indokolatlanul kevés szerep jutott számára, a film végi utolsó nagy párbaj során pedig meglepően hamar és ötlettelenül végeznek vele. Ezzel szemben a másik rosszfiú, a szintén fegyvegyáros Justin Hammer abszolút egy visszataszító féreg, aki igazából Stark gyenge mása, mégis neki köszönhetjük, hogy a gonosz erők megfelelően képviselve vannak a filmben.

JÁTÉKOK - Vasember 2 - Filmkritika

A Vasember 2 igazából semmivel se nyújt többet, mint elődje, két piszkosul látványos, jól megkomponált, ötletes és dinamikus harcjelenetnek örülhetnek a geekek, a képregényrajongók pedig olyan utalásokkal találkozhatnak, mint Thor pörölye, Amerika Kapitánya pajzsa, de az első rész végén felbukkant Nick Fury is végre több szerepet kapott. Summa summárum, a második rész egy nagyon élvezetes, látványos és vicces mozi, kiváló nyárindító, és ha hallgatsz rám, akkor kivárod a stáblistát, a film végén ugyanis kellemes meglepetésben lesz részed.

 

8/10

error Új hozzászólások írásához először be kell jelentkezned (ezt az oldal jobb felső sarkánál teheted meg). Vagy ha még nem tetted meg, regisztrálnod kell magadat. A regisztráció ingyenes, és segítségével hozzáférhetsz az oldal és a fórum további szolgáltatásaihoz is. A fórum és a magazin ugyanazt a regisztrációs adatbázist használják, így egyetlen regisztrációval rögtön mindkettő használatához kapsz hozzáférést.
RegisztrációBejelentkezés
wolf Szerző: wolf | 2010. április 29. | Válasz erre
A Kritika alapján pont olyan lett, amilyet vártam. És ez jó... sõt fenomenális... Már csak egy megfelelõ idõpontot kell találni a mozilátogatásra. :)
Shifty Szerző: Shifty | 2010. április 29. | Válasz erre
Nagyon jó lett, nagyon vártam és nem csalódtam. Vicces, pergõs, látványos, a csajos oldalt képviselõ két színésznõ pedig...nyami:)
Hornymut Szerző: Hornymut | 2010. május 07. | Válasz erre
Végre megtekintettük, és tényleg jó lett :-) Szerintem nem ér fel az elsõ résszel, de mégis nagyon jó a film. Rourke szerepelhetett volna többet, meg nekem kivételesen nem jött be a Howard-Cheadle csere, de ez csak én vagyok :-)
A két utalás pedig zseniális lett, alig várom a folytatást és a többi Marvel filmet :-)

Adatlap

plakát

Kategória: akció
Rendező: Jon Favreau
Játékidő: 124 perc
Hazai bemutató: 2010. április 29.

Friss cikkek

hirkiskep

Alienation

2016.04.28.
Igazán látványos, csak PlayStation4-re megjelenő akciójáték került ki ismét, a Housemarque stúdió fejlesztőinek kezei alól.
hirkiskep

Ratchet & Clank

2016.04.27.
Ratchet & Clank visszatért, ráadásul szebb kiadásban, mint valaha. A reboot fogalom egyik iskolapéldáját láthatjuk.
hirkiskep

Yo-Kai Watch

2016.04.24.
Springdale-ben mindig történik valami, és ezen események mögött az esetek többségében a csintalan Yo-kaik állnak.
hirkiskep

MSI Radeon R9 380 Gaming

2016.04.22.
Ebben a cikkünkben MSI Radeon R9 380 Gaming kártyáját teszteljük, ami 2 és 4 GB-os változatban érhető el, és TwinFrozr hűtéssel rendelkezik. Mi ebből a 2 GB-os...

Amennyiben ingyenesen játszható online játékokat keresel, akkor a Jatekstart.COM oldal éppen neked való.
Napi frissítés, több mint 20 000 játék.

Új fórumtémák

Továbbiak
Bakterbacs1

Szerző: Bakterbacs1

9 órával ezelőtt - World Of Warcraft Account Eladó
avatar

Szerző: matesi121

10 órával ezelőtt - World Of Tanks Account Eladó
avatar

Szerző: harryklein

23 órával ezelőtt - TERA Online account eladó vagy csere
avatar

Szerző: MarkBlade

1 nappal ezelőtt - Star Wars TOR Account eladó