Oldal kiválasztása

Kategória: Filmkritikák

Tabu, 1. évad – Filmkritika 90% XP

Tabu, 1. évad – Filmkritika

Az 1800-as évek elején játszódó történet James Keziah Delaneyről szól, aki bejárta a világot és utazása örökre megváltoztatta életét. Otthon már halottnak hitték, amikor Afrikából visszatér Londonba, és átveszi apja tönkrement hajózási vállalatát. Szeretné talpra állítani, de hamarosan szembe találja magát a nagyhatalmú Kelet-indiai Társasággal és rövidesen kiderül, hogy családi hagyatékát összeesküvések, árulások, gyilkosságok és sötét családi titkok övezik.

További részletek
70% XP

Vakondok 4: Végigjátszás – Filmkritika

Hogy milyen is volt a szocialista éra magyar videojáték-készítő “iparága”? Leginkább vadnyugatias, csak éppen a “nyugatiasság” teljes hiánya mellett. Mondhatjuk, hogy “vadkeleties”. Ez azt jelentette, hogy lelkes fiatal zsenik energiát nem kímélve, ámde nehezített terepen rendszerint alkottak valamit, ami világszinten is kiemelkedőnek számított, csak éppen nem gazdagodtak meg belőle.

További részletek
70% XP

Santa Clarita Diet, 1. évad – Filmkritika

Nehéz szavakat találni a Santa Clarita Diet bemutatására. Persze, egy újabb zombis alkotásról van szó, de ezúttal sokkal inkább a drámai megközelítés jut szerephez. Mert nem egy seregnyi élőhalottról van szó, csupán egy átlagos amerikai család anyukája alakul át, a családja nem kis megrökönyödésére.

További részletek
80% XP

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, 1. évad – Filmkritika

A Douglas Adams tollából kipattant Dirk Gently-történeteket talán senkinek sem kell bemutatni, de ha mégis, akkor annak első útja a könyvesboltba kell, hogy vezessen, hiszen egy alapművet kell pótolnia. A BBC America és a Netflix összefogásának eredményeként most sorozat formájában is megtapasztalhatjuk Dirk furcsa midennapjait, Elijah Wood és Samuel Barnett ékes tolmácsolásában.

További részletek
60% XP

A Series of Unfortunate Events, 1. évad – Filmkritika

A Netflix-sorozat a teljes estés Jim Carrey-film babérjaira tör, és ezt a feladatot sikeresen teljesíti is, részben a zseniálisra sikerült felütésnek, a csodálatos látványvilágának és Neil Patrick Harris, valamint a gyerekszínészek bravúros játékának köszönhetően. De vajon az évad végéig is kitart ez a lendület?

További részletek
Betöltés